torstai 5. kesäkuuta 2014

Ridapostaus



Moikka taas, tänään postauksen aiheena on ratsastus Zokolla.
Zoko on tosiaan vasta 3v. joten ratsuhommat ovat vasta ihan alussa. Olen käynyt selässä n.5 kertaa, ensimmäiset kerrat ilman satulaa ja nyt kolme viimeisintä kertaa olemme menneet satulan kanssa. Zoko on nopea oppimaan ja todella kiltti ja miellyttämishaluinen tamma, ja siksi onkin tosi kiva kaveri. Se osaa jo peruuttaa ja siirtyä raviin ja käyntiin melko sujuvasti. Tänään opeteltiin hieman väistöjä, ja ne meni aloittelijalta ihan ookoosti, ei se ihan vissiin tajunnut homman jujua, mutta parit onnistuneetkin askeleet tulivat kuitenkin.

Tavoitteemme eivät ole kovin korkealla ratsastuksen suhteen. Haluan vain, että poni osaa perus jutut, jotta sitä voi käyttää esim. talutus ratsuna. Jossain vaiheessa olisi ihan kiva päästä jotain pieniä esteitä hyppäämään, kun irtohypytyksestäkin poni tuntuu pitävän. Joskus olisi myös kiva jos Zoko menisi monte-starttiin. On myös mukavaa, että treeniin tulee vähän monipuolisuutta, ponikin tykkää ettei aina vaan vedetä kärryjä maastossa.



 Itsestäni ratsastajana sen verran, että olen aloittanut ratsastustunnit kerran viikossa 4v. Harrastin ratsastamista n. 9 vuotta jonka jälkeen oli hevostelussa vähän taukoa, ja sitten löysin ravipuolen. Taidot ovat ruostuneet aika paljon, vaikka olenkin satunnaisesti siskoni hoitohevosilla ratsastanut. Ratsastus ei muutenkaan enään tunnu niin omalta lajilta, vaikka välillä onkin ihan kiva käydä ponin tai hevosen selässä.
Istuntani ei tosiaan ole mikään paras, ja siihen on vaikuttanut se, kun ratsastin ex-ylläpito shettikselläni, ja luulin näyttäväni selässä liian isolta ja ajattelin lyhyiden jalustinten auttavan tähän (facepalm) ja nyt minun onkin vaikea saada tasapainoa ilman noita lyhyitä jalustimia, ja siksi pidän Zokonkin kanssa aika lyhyitä jalustimia, etten häiritsisi huonommalla tasapainolla tyttöä.
Myönnän myös sen, että olen vähän ison näköinen Zoegan selässä. Olen pituudeltani n.165cm ja omistan pitkät jalat. Painoni on kumminkin ihan siedettävä ponille, 54kg eli ei ratsastukseni ponia tapa. En myöskään ratsasta ponilla kuin kerran viikossa tai kahdessa, ja nekään ratsastuskerrat eivät ole kovin pitkiä.

Ja kun aikaisemmin mainitsin, että olisi kiva jos Zoko pääsisi monte-starttiin, niin en kyllä itse menisi sillä, juuri siksi, että emme näytä niin sopusuhtaiselta enkä muutenkaan itse ole kiinnostunut montea menemään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti