lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ratsastusta



Keskiviikkona Laura, eli minun pikkusiskoni tuli ratsastamaan Zokolla. Laura ei ratsasta mitenkään vakituisesti, ja viime kerrastakin oli varmaan vähintään puoli vuotta aikaa. Hän ei ole ikinä käynyt ratsastustunneilla tai muutenkaan ollut yhtä kiinnostunut hevosista kuin minä ja Heidi. Laura kumminkin on ollut monesti mukana heppailemassa meidän mukana ja on ratsastanut jonkin verran mm. Heidin hoitohevosilla.



Keskiviikkona kokeiltiin myös, että miten romaani auttaisi satulan alla, mutta sehän vain pahensi asiaa, satulan ja ponin väliin kyljen kohdalta mahtui melkein nyrkki romaanin kanssa. Laitettiin satula päivän päätteeksi auton perään ja vietiin kotiin.
Laura ratsasti Zokolla varmaan jonkun tunnin, mutta se oli tosi kevyttä. Aluksi minä talutin Lauraa ja näytin vähän muistin virkistykseksi, millaisia kuvioita voi tehdä kentällä ja sellaista. Sen jälkeen kävelin vierellä ja lopulta jäin vain seisomaan kentän keskelle. Laura teki ympyröitä ja voltteja päätyihin ja keskelle, ja pari kertaa meni kolmikaarista kiemura uraa ja loiva kaarista kiemura uraa. Ravia hän meni lähinnä pitkillä sivuilla, ja kerran taisi mennä koko kentän ympäri ravissa.
Lauran istunta oli hänen ratsastamattomuutensa huomioon ottaen aika hyvä. Ravissa kädet lähtivät nousemaan välillä vähän turhan ylös ja katse saattoi välillä olla väärässä paikassa, mutta muuten meni oikein hyvin. Hän on juuri sopivan kokoinen Zokolle,  vielä kun olisi vähän taitavampi niin olisi täydellinen pari.



Torstaina oli vapaapäivä, ja perjantaina kävin ajamassa kevyen lenkin, hölkättiin melkein koko matka, käveltiin lähinnä alamäet. Tänään oli vähän rankempi lenkki, 7.5km ja hölkättiin koko matka, reippaampiakin pätkiä oli, mutta Zoko ei oikein tuntunut tänään tahtovan mennä kovempaa. Lenkille lähdettäessä tuuli tosi paljon ja Zoko sitten pelkäsi jotain niin, että alkoi keulimaan pihassa ja kääntyi ympäri. Mentiin sitten toista kautta tielle, mutta sielläkin oli pelottavat kottikärryt, niistä päästiin kumminkin ohi.


4 kommenttia: