torstai 15. toukokuuta 2014

Ratsupelleilyy ja Zoko 3v



Tänään pikku Zoega täytti huimat 3v ja saikin lahjaksi porkkanaa, leipää ja tavallaan uuden loimen, jonka ostin facebookin ponitarvikekirppari ryhmästä.
Olin suunnitellut tämän päivän vapaapäiväksi, mutta pakkohan minun oli päästä tallille Zokon synttäreiden kunniaksi, ja käytiin myös sitten kentällä juoksuttamassa pöllöilyenergiat pois ensin ja sitten hyppäsin Zokon selkään toista kertaa pienen lapsen elämässä, ja kuljettiin liinassa pari kierrosta kentän ympäri ja sitten ravattiin ensin liinassa ympyrällä ja sitten vielä pari kertaa vapaana. Poni oli ihan superfiksu, vähän vaan ihmetteli selässä keikkumistani. On muuten tasapaino vähän hukassa kun en hirveästi ratsastele. Piti oikein tehdä ratsupelleilyä varten (niin kun kunnon ratsu ihmiset) lettejä vähän joka puolelle ponia. Okkei ihan ajan kuluksi tein letit, kun odottelin Heidiä maastosta Zokon liinan varteen.



Eilen käytiin normaalia reippaampi, mutta lyhyempi maastolenkki sateessa, matkaa tuli vähän päälle 4km ja sports trackerin mukaan huippuvauhti km pätkälle oli 4.37 ::D Mutta ei siis tosiaan menty mitään km pituisia pätkiä sitä reippaampaa ravia, kun ei tarkoituksena ollutkaan. Ihan peruskuntoa rakennetaan tässä ponille vasta. Eilinen matka tallille oli astetta mielenkiintoisempi, sillä satoi kaatamalla ja menin skootterilla, sadevaatteet tietysti päällä, joten sade ei ollut se ongelma, vaan skootteri joka päätti alle puolessa matkassa alkaa hyytyä siitä, normaalistikkin vain 40km/h vauhdista siihen 35km/h ja siitä matkan kuluessa hyytyi vain entisestään ja ylämäkiin kuljettiin huimaa alle 10km/h ja muuten semmoista 25km/h. Oli muiden ihmisten ilmeet näkemisen arvoisia siellä liikenteessä. Kyllä sai hävetä silmät päästään ja kyllä ketutti niin paljon tuommoinen paskakasa. Kaupunkiin päästessä ja ensimmäisiin liikennevaloihin pysähtyessä se paska sitten sammui. Ja takana tuli rekka, enkä edes tajunnut skootterin sammuneen siihen ennen kun vihreät paloi ja kaasu ei toiminutkaan. Siinä sitten käynnistelin pari kertaa ennen kun lähti.. ja taas huimaa 10km/h vauhtia. Tallin pihaan kun pääsin niin siihen se taas heti sammui. Ja sinne tallin pihaan se jäikin, seuraava paikka mihin se sieltä liikkuu on peräkärryn päällä kotiin ja sitten huoltoon.

Maanantaina oltiin jälleen Vaavin kanssa maastossa, ajettiin n. 4,5 km lenkki. Lenkki oli pääasiassa pelkkää käyntiä, ravattiin vain pari kertaa. Pinehköä mäki treeniä tuli siinä kun oli mäkistä maastoa. 
Sunnuntaina Zokolla oli vapaa päivä ja en käynyt tallilla ollenkaan. Yöllä meille syntyi toiselle koirallemme pennut, kolme pientä mustaa makkaraa, kaksi poikaa ja yksi tyttö.
Lauantaina kävin kaverini Sandran kanssa tallilla, ajettiin n. 7km pituinen hölkkä lenkki, ja Zoega ei ollut kauhean innokas juoksemaan, onneksi sunnnuntaina ponilla siis vapaa niin sujui taas paremmin.
Perjantaina äiti oli mukana, ja Vaavi ja Heidi oli taas seuranamme maastossa. Mentiin semmoinen n. 6km lenkki hölkkää ja Zoko oli taas niin hieno tyttö.





2 kommenttia: