keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Jee hyviä uutisia

Jees, tänään koitin käynnistää konetta ja sehän sitten alkoikin toimimaan ihan normaalisti. En tiedä mikä kosketushäiriö tällä oikein oli.
Tämän viikon pituisen "tauon" aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä!



Zokon kanssa ollaan ahkerasti reenailtu ja ruvettu tekemään jo vähän rankempia lenkkejä kun alussa, mutta  vieläkin tehdään vasta peruskuntoa. 5-7km on yleensä meidän lenkkien pituus, välillä menään melkein koko lenkki käyntiä, joskus melkein koko lenkki hölkkää ja sitten välillä mennään suurimmaksi osaksi hölkkää ja sitten vähän reippaampia pätkiä, ja hyvin poni jaksaa.
Häntäremminhän hommasin satulaan, ja kokeilin sitä eilen, ja juoksuttaessani Zokoa satula ei ainakaan enää näyttänyt nousevan. Kävin myös selässä ja harjoiteltiin vähän pysähtymisiä ja liikkeelle lähtöjä. Tyttö meni oikein hienosti.
Myös ne jännesuojat jotka ostin tulivat ihan käyttöön, nimittäin käytön jälkeen niihin oli tullut kulumaa jonkin verran, joten käytän niitä jatkossa aina liikutuksessa.



Tänään oli äitini valmistujaiset, joista pitikin lähteä kiireesti tallille, sillä Zokolla oli elämänsä ensimmäinen kengitys. Olin tallilla joskus 12.30 aikoihin ja kengityksen oli tarkoitus olla 13. Kävin kentällä juoksuttamassa Zokon, että se olisi vähän rauhallisempi, vaikka eihän se mikään täysi häslä muutenkaan ole. Juoksutin sitä n.20 min ravia ja laukkaa jonka jälkeen mentiin talliin ja ponia alettiin kengittämään. Vähän se katseli, että mitä se setä siellä hommaa ja takapäätä kengitettäessä se alkoi pyörimään ja nykimään jalkoja vähäsen, mutta ei mitenkään hirveän pahasti. Kavioista tuli oikein hyvän näköiset ja Zoko käveli ihan normaalisti eikä sen enempää enää ihmetellyt kenkiä. Huomenna kaverini Siiri tulee mukaan tallille ja mennään luultavasti ajamaan Zokolla



Ainiin, Zoega on nytten päässyt isojen tyttöjen karsinaan, kun Heidin hoitohevoset Siri ja Kaste lähtivät eilen laitumelle. Se viihtyy oikein hyvin uudessa suuressa boksissaan, josta näkee kaveritkin paremmin kuin edellisestä karsinasta. Sen lisäksi Zoko saa nyt enemmän kauraa, ½l per kerta elikkä siis 1½l päivässä. Lisättiin kauramäärää, kun Zoko leikkii tarhassakin Rollan kanssa sen verran ja kun on muutenkin "kovemmassa" käytössä kun ennen. Nyt se onkin ollut vähän pirteämpi lenkillä ja pyytää itsekkin ravia, kun aikaisemmin tuntui välillä jopa laiskalta.

Ja lisää hyviä uutisia, mun skootteri oli maanantaina huollossa, ja nyt se kulkee taas kuin unelma, melkeen 50km/h mikä tuntuu tosi hyvältä sen 35km/h jälkeen. Siihen vaihdettiin uusi variaattorihihna ja sitten ihan perus huolto. Oli tosi mielenkiintoista kun siellä huoltopaikassa puhuttiin vain englantia ja ruotsia niin mun hienot enkun taidot sai loistaa.. En ainakaan sanonut, että tällä on ajettu 600km vaikka piti sanoa 6000 ja en myöskään yhtään failannut puhelinnumeroani :D 



Siinä voi vähän katsoa mitä kuukaudessa on tapahtunut, ylempi kuva siis on tuoreempi. Ainakin talvikarva on lähtenyt suurimmaksi osaksi jos ei muuta.

2 kommenttia:

  1. Jee, söpöjä kuvia :D joskus ootte yhtä tyhmän näkösiä :33 kaikella rakkaudella tottakai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah :D kiitti ja juu ollaa samiksii :p ja nyt ei sit taaskaa kone toimi.. :/ kuvat ehin pelastaa kumminki :)

      Poista