keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Talvipopot jalkaan




Äiti huomasi, että sukupostiin oli tullut tuo savijärven näyttelyiden arvostelu Zokolle, ja jaan sen nyt teillekkin.
Zoko sai eilen talvikengät jalkoihinsa. Se on nyt tiputellut pariin kertaan oikean etusen (ennen talvikenkien laittoa siis), täytyy toivoa että nyt pysyisi vähän pidempään kengät jalassa. Poni sai myös eilen kaksi uutta loimea, niistä ei ole nyt kuvaa, mutta kyseessä on 2 full-neck loimea, toinen villaa ja toinen fleeceä. Vanha tuttu otti yhteyttä muhun, ja tarjosi loimia, kun hänellä ei noille enään ollut käyttöä.
Kengityksen jälkeen kävin ratsastamassa kentällä kevyesti, käveltiin ja harjoiteltiin pysähtymisiä ja peruutuksia, sekä ympyröitä ja voltteja. Halusin, että Zoko menee rauhallisesti, kun viimeksi kentällä kaahotti vähän turhan kovaa. Ravattiin vähän molempiin suuntiin nättiä ratsu hölkkää ja tehtiin vähän kolmikaarista kiemurauraa ja ympyröitä. Kun ponia viitsi rauhoitella tarpeeksi, niin se meni tosi kiltisti kivaa pikkku hölkkää, niin kuin ratsastaessa kuuluukin.
Loppuun otin vielä kumpaankin kierrokseen yhden pitkän sivun laukkaa, ja koitin saada ponin mahdollisimman "helposti" laukkaan, kun usein se lähtee kiihdyttämään hirveään raviin ennen laukkaa. Se meni ihan ekalla kerralla tosi hyvin, kiihdytti ehkä kaksi askelta ravissa laukka-komennon jälkeen ja nosti saman tien. Kertakaikkiaan meni tosi hyvin, eikä välillä ponia oikeasti noin nuoreksi uskoisi kuin se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti