torstai 27. marraskuuta 2014

Ei tullut lumi jäädäkseen | Rolla



Postauksen kuvina toimii Rollan kuvat siltä päivältä kuin viimepostauksenkin kuvat olivat. Kuvissa näkyvä lumi on vain muisto enään, taino onhan tuolla ulkona muutama pikku läntti jäljellä kai. Todella tylsää, kun taas on ihan pimeää.
Maanantaina kävin ajamassa Rollalla pienen päälle 5km lenkin. Rolla on periaatteessa vähän rasittava ajaa, kun se hyyttyy tosi nopeasti välillä pitää olla jatkuvasti käskemässä, mutta sitten hetken päästä se meneekin hyvinkin innokkaasti eteenpäin. Ajon rasittavuuden takia en viitsi ponilla kovin pitkiä lenkkejä tehdä, kun ei meinaa omat aivot pysyä kasassa, kun on tottunut niin helppoon Zokoon.



Keskiviikkona taas kävin ajamassa Rollan, sillä nyt kun jaksoni vaihtui ja Zoko on kevyemmällä liikunnalla, niin alan ajaa Rollaa neljä kertaa viikossa. Keskiviikkona irrotin ensin Zokolta kengät. Sillä aikaa Heidi kävi ajamassa Toon, ja odottelin häntä siksi, että ajattelin ottaa Zokon Rollan mukaan peräponiksi, ja sille tarvitsin pitelijän. Olin tosi ylpeä itsestäni, kun sain Zokolta kengät niin nopeasti irti, sillä mahtuu kahden käden sormiin se määrä, montako kenkää olen irroittanut. Harjussa ehdin käydä yhden kengityskurssin, ja siellä pääsin vissiin kaksi kenkää irroittamaan ja sen jälkeen olen irroittanut Zokolta kaksi kenkää ja Rollalta kaksi. Mutta keskiviikkona ekaa kertaa olin ihan yksin irroittamassa niitä kenkiä. Aikaa en katsonut mutta tuntui menevän tosi nopeasti, ja jäi reilusti aikaa jutella tallilaisen kanssa Heidin ollessa vielä lenkillä.
Heidin tultua Tuutikin kanssa lenkiltä, hän vielä otti hevoset sisään, ja sillä aikaa menin laittamaan Rollan kuntoon. Pieni lihapulla oli tavalliseen tapaansa erittäin ärsyttävä laittaa. Ei uskoisi, että tuo poni on Zokoa vuoden vanhempi, sillä Zokon käytös on 10000 kertaa parempaa kuin tämän riiviön.
Pian Heidi tuli Zokon kanssa, ja lähdimme matkaan. Rolla oli aika laiskalla päällä, ja jouduin maiskuttamaan aika paljon sille, ja Zoko parka luuli aina minun käskevän häntä, ja näytti erittäin turhautuneelta, kun ei päässyt menemään reippaammin "pyynnöistäni" huolimatta, kun edessä oli mateleva Rolla. Ajoin taas jonkun 5km. Mennään Rollan kanssa melkein koko matka hölkkää, mutta kävellään myös kun pikku pallerolla on vielä niin huono kunto, ettei jaksa niin pitkään.



Lauantaina menen Rollan ja sen mamman, Ellan kanssa Noarkille tarjoamaan talutusratsastusta, ja ajoa. Saa nähdä miten Rollan kanssa sujuu.. Ellaa olen taluttanut ennenkin ja silloin sujui tosi hyvin ja saatiin ihan kivasti rahaakin silloin. Toivottavasti lauantainakin on innokkaita lapsia.






4 kommenttia: