keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisloma

Moikka!
Mulla alko jo tänään loma, ja meninkin koko päiväksi Heidin mukaan tallille. Ennen kuin kerron tästä päivästä, voisin nopeasti kertoa viime sunnuntaista.
Sunnuntaina siis menin myöskin Heidin mukaan tekemään tallia. Siivosin vain kolme karsinaa, sillä käteni tuli niin kipeäksi, kun se on vielä vähän toipilas murtumasta. Lähdin sitten ajamaan jo aamupäivästä Rollan, kun Heidi jäi vielä siivoomaan tallia. Laitoin Rollalle sekin päähän ja ajattelin, että otetaan vähän reippaampiakin pätkiä. Tie oli vähän surkea, osittain jäässä ja joistain kohdin ihan liian pehmeä, mutta Rolla otti kuitenkin pari ihan suht hyvääkin pätkää, vaikka onhan se tosi hidas. Täytyy nyt katsoa sen kanssa, että kannattaako sen kanssa edes pyrkiä mihinkään starttiin. Minulla vaihtelee tosi usein tuo mielipide Rollasta, kun välillä se tuntuu siltä, että siitä voisi ollakkin johonkin, mutta sitten välillä se liikkuu kuin mikäkin täi tervassa.
Zokolta puuttui kenkä, niin en viitsinyt sen kanssa lähteä metsään. Heidi piti meille vähän estetuntia sitten. Aluksi Zoko koitti vähän kusettaa minua, mutta loppua kohden parani selvästi. Heidi laittoi meille pienen kavaletin ja ristikon, sekä muutamat ravipuomit. Ravipuomien kohdalla Zoko oli aluksi vähän hämillään, kun ei aiemmin olla menty kuin yksittäistä puomia, mutta rohkeasti neiti lopulta ylitti puomit. Kavaletti oli vähän hankala, mutta ristikolla poni tuntui ihan innostuvan, ja lähestymisetkin onnistui paremmin. Tuntui myöskin, että oma istuntanikaan ei ihan hanurista ollut, kun pysyin ihan ookoosti hypyissä mukana. Kaiken kaikkiaan Zoko meni sunnuntaina kyllä tosi hienosti.



Tänään siis olin taas Heidin mukana tekemässä tallia, ja siivosin taas ne kolme karsinaa, ja lähdin aamupäivästä ajamaan Rollan. Laitoin sille taas sekin päähän, lähinnä koska en jaksanut irrottaa sitä suitsista. Tällä kertaa laitoin sen pari reikää kireämmälle, viimeksi kun siitä ei oikein ollut mitään hyötyä, kun oli niin löysällä. Jätin kumminkin sekin melkein koko matkaksi auki, sillä tiet olivat vielä surkeammassa kunnossa kuin viimeksi. Lunta tuli taas lisää, ja tänään oli plussa keli taas, joten tie oli ihan lumisohjossa. Tilsoja tuli siis pikkuponille melkoisesti. Mentiin kumminkin n.7 km lenkki, ja onneksi edes osa tiestä oli sula, niin päästiin ottamaan pari reippaampaakin pätkää.



Zokolle löin kengän jalkaan tänään, toivottavasti pysyisi jalassa kengittäjän tuloon asti. Tässä hienossa projektissa kului semmoinen 2h. Meillä oli nimittäin vain yhdet talvikengät, kun Zoko on mennyt tämän koko talven noilla samoilla, ja nämä mitkä meillä oli, ovat Zokon ekat kengät eli melkein vuoden meidän autotallissa lojuneet ruosteiset talvikengät, jotka Zokolla oli keväällä, kun kengittäjällä oli silloin vain talvikenkiä Zokon koossa. Hokin reijät olivat siis täynnä ruostetta ja hiekkaa yms. Siinä, että saatiin hokit kenkään kiinni meni ainakin tunti, ja sitten pitikin suoristella kenkää, ja vaikka sitä harjussa melkein kaikki kengitystunnit tehtiin, niin olen todella surkea siinä, joten siinäkin meni aikaa reippaasti.
Oikea etujalka, josta Zokolta puuttui kenkä, on tietysti myös Zokon "vaikein" jalka, eli poni riuhtoo aika paljon jalkaa kengittäessä. Tälläiselle amatöörille kengityspuuhissa, se ei siis ollut mitenkään helppo tapaus, mutta onneksi omistan pitkän pinnan, ja lopulta saatiin kenkä kiinni! Nyt voi olla ylpeä itsestään :'D

Kengän lyömisen jälkeen lähdettiin vielä käymään lenkillä, mentiin n.9km. Zoko meni toosi hyvin, ja sille ei onneksi tullut niin pahoja tilsoja kuin Rollalle, kun vauhti oli reippaampaa ja tasaisempaa. Olin tosi ylpeä Zokosta, kun se otti ihan itsestään vauhtia kotoa pois päin, mitä se ei aiemmin ole tehnyt. Toisaalta laukat oli vähän pinnassa, ja tyttö myös potkaisi kerran, mitä ei ole tehnyt kuin pari kertaa aiemmin, ihan ekoilla lenkeillä kun tuli mulle. Luulen että sillä on vähän jumia selässä ja takapäässä. Heidi saa siis hieroa ponin jossain vaiheessa ;)



2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tosi söpöt nuo kaikki Zokon siniset silatyyny, himmentimet,suojat yms:)

    VastaaPoista