sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Hiittiä hiitin perään


Tuntuu taas, että en oo kirjoittanut ikuisuuksiin tänne, vaikka viime kerrasta onkin "vain" viikko. Tässä ajassa on vain tapahtunut taas niiin paljon.
Maanantaina taas suunnattiin Loviisaan hiitille ponien kanssa. Ennen lähtöä sain vain jälleen kerran lyödä Zokolle oe kengän, joka meni kumminkin niin surkeasti kiinni, että vetäisin sen sitten hiitin jälkeen irti..
Kun päästiin Loviisaan, ajoin ensin Rollan, sillä kärryt oli Rollan säädöillä valmiiksi. Zoko sai vuorostaan seistä valjastuskatoksella. Siitäpä ei sitten tullutkaan mitään, kun neiti hätääntyi Rollan kadotessa, ja keuli, veti itsensä naruissa ympäri, ja kaatui siitä selälleen kun sai vetopaniikin. Onneksi sitten Heidi sai sen pikkuisen suostuttelun jälkeen traileriin, missä se sitten suostui seisomaan kiltisti heiniä syöden.




Rollan hiitti meni ihan ookoosti, ei mitään super hienoa, mutta ei huonoakaan. Lämmiteltiin ensin kaksi kierrosta kilpailusuunnan vastaisesti sekki auki reipasta hölkkää, ja sitten vielä kierros vähän reippaammin sekki kiinni. Tämän jälkeen käveltiin varikolla vähän aikaa, se aika, että Heidi sai Zokon pistettyä koppiin.
Sitten lähdettiin Rollan kanssa harjoittelemaan volttausta taas 1000m paalulle. Lähdettiin ihan kivasti siitä, ja suht kivasti meni koko kierros, mitä nyt välillä tuli pieniä hyytymisiä, mutta suht tasaista vauhtia mentiin lähes kokomatka kumminkin. Kun saavuttiin "maaliin", hölkkäiltiin vielä yksi kierros.



Zokon kanssa verkattiin myös se kolme kierrosta, viimeinen sekki kiinni vähän reippaammin. Käveltiin välissä, ja lähdettiin sitten 1600m paalulta. Zoko meni ihan ookoosti myös, mutta se jokin jäi puuttumaan. Jotenkin poni tuntui vähän apealta, liekö nöyrttynyt selälleen kaatumisestaan..

Tiistaina molemmilla poneilla oli vapaata. Hoidin myös Rollan kaikki liikutukset tällä viikolla, kun Rollan ylläpitäjä satutti polvensa Rollan kanssa. Keskiviikkona kummatkin ponit pääsi juoksutukseen. Zokon kanssa harjoiteltiin vähän temmon vaihteluita. Poni tunuti vähän laiskalta aluksi, mutta parani loppuun. Rollan kanssa koitettiin keskittyä lähinnä siihen, että poni pysyy liikkeessä, juoksutus kun taitaa olla aika uutta sille vielä. Torstaina Heidi hieroi Zokon, ja antoi kranio-sakraali hoitoa. Takapäässä ja kaulassa ainakin oli muistaakseni vähän jumia. Rollan kanssa taas käytiin metsässä ajolenkillä, koitettiin mennä suht reippaasti. Matkaa kertyi n.10km.



Perjantai ja lauantai oli myös vapaapäivä poneilla, ja tänään sitten käytiin taas 10km lenkillä, Rolla sai olla peräponina Zokon perässä. Lenkki meni ihan kivasti sateesta huolimatta.


Huomenna lähdetään tällä kertaa vain Zokon kanssa hiitille. Saatiin Orimattilaan kaksi kaveria mukaan, niin koitetaan vähän porukassa menoa, Zokolla kun on aina ollut hiitillä enintään se yksi kaveri. Toivotaan että menee hyvin.

Olen myös suunnitellut, että voisin viedä Zokon 5.5 Tiistaina Riihimäkeen harkkareihin jos sinne tulisi muitakin poneja :)

6 kommenttia:

  1. Harmi ettei me päästä noihin harkkareihin Ainon kanssa. Poneilla kun on hammashuolto maanantaina neljäs päivä eikä kuljettajaakaan olisi. Teidän kuulumisia on aina niin kiva lukea, että se viikko vierähtää niin nopeasti ja uusi postaus on jo julkaistu :D.

    VastaaPoista
  2. Taas kiva postaus ja nuo kuvat on kyllä ihania! Voi kun itekin sais kuvaajan joskus hiitille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! (: mulla on hyvä kun tuo kuski sisko on aina valmiina kameran kanssa ! :D

      Poista
  3. sinne vaan harkkareihin. Yleensä siellä joku muukin poni on :)

    VastaaPoista