keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

13.4. Hiitti Loviisassa | Rolla


Viime postauksessa kerroinkin, että käytiin maanantaina ponien kanssa hiitillä. Tässä postauksessa kerron vielä erikseen Rollan hiitistä.
Rolla sai siis odottaa katoksilla 40min, kun ajoin ensin Zokon. Vähän Rolla hätääntyi yksin jäädessään katokselle, mutta suht hyvin se otti sen. Välillä se huuteli Zokon perään, keuli muutamaan otteeseen, ja kaivoi maata vähän. Ei sen pahempaa siis.
Kun Zokon kanssa tultiin kävelemään loppu kävelyjä varikolle, Heidi alkoi valjastamaan Rollaa. Sitten, kun aloin ottamaan Zokolta valjaita pois ja loimittamaan yms, niin Heidi siirsi Zokon kärryistä renkaita, jotta ne olisivat matalemmat Rollaa varten. Hän myös irrotti pikalukot, jotta Rollan perinteiset valjaat olisi helpompi kiinnittää kärryihin.


 "Kaveriiiii!"



Ei ne kärryt sitten loppujen lopuksi niin hirmu isolta näyttäneet, mutta isoilta kumminkin.
Rollan kanssa hölkättiin kaksi kierrosta, eka kierros astetta hitaammin, kuin takasuoralla oli pelottavia lanoja, joista ei meinattu eka millään päästä ohi. Ihme koikkaloikkia Rolla teki, kun oli niin pelottavat lanat. Lopulta kun päästiin lanoista ohi, piti niitä lähteä hirveää vauhtia karkuun. Siinä vaiheessa suustani pääsi "m-mitä!? Millä mä ajan!?" Poni painoi ohjalle ihan reippaasti, ja kulkikin kotona ajoon nähden ihan jäätävää vauhtia. (Ei siis mitään suomenennätyksiä lähelläkään tosiaan, vaan Rollaksi kovaa vautia!) 



Kaksi kierrosta ajettuani käveltiin vähän, ja sitten sekki kiinni, ja voltattiin 1000m paalulla. Tämä yllätti minut täysin. Täähän oli ymmärtääkseni Rollan ensimmäinen kerta radalla. Volttaus sujui kumminkin kuin vanhalta tekijältä! Osaapa vaan tämäkin poni yllättää positiivisesti. Ajettiin kierros reipasta ravia, ja Rolla tuntui tosi kivalta ajaa. Sopivasti painetta, eikä tarvinut käskeä yhtään niin paljon kuin kotona. Kyllä voi tähänkin poniin vaan olla tyytyväinen.
Lopuksi mentiin vielä kierros hölkkää, ja sitten käveltiin varikolla hengitys tasaiseksi.
Rolla meni sekä meno että tulo matkalla tosi kiltisti koppiin, ja matkusti myös nätisti.


4 kommenttia:

  1. Taas kiva postaus:) Osaatko yhtään sanoa, mikä on Rollan kilometriaika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ! (: luulen että menee jotain vähän päälle 3.30 :)

      Poista
  2. Voi kuinka sulonen poni ! Kiva postaus :)

    VastaaPoista