perjantai 15. elokuuta 2014

Vermon Kansallinen Poninäyttely 9.8.2014



Viime viikonlopun lauantai vietettiin Vermon kansallisissa poninäyttelyssä. Aamusta suunnattiin Heidin kanssa tallille, kun hän oli töissä siellä. Laitoin Zokon kamat valmiiksi ja osan vein jo autoonkin. Autettiin Heidin kanssa tallin pitäjää viemään hevoset ulos, kun Heidi oli jo työpaikkansa hepat vienyt, ja minäkin olin valmis. Laitoin Zokon valjaat ja harjat käytävälle valmiiksi, ja sitten mentiin aamukahville tallin pitäjän kanssa. Sen jälkeen lähdin ajamaan Zokolla 7km lenkin, että se ei olisi niin energinen Vermossa. Lenkin jälkeen pesin Zokon ihan saippualla, ja sitten käärin pintelit jalkoihin matkaa varten, ja laitoin pumpulit korviin. Sillä aikaa Heidi vei loput tavarat autoon. Zoko meni todella helposti koppiin, olin positiivisesti yllättynyt ja todella iloinen tästä. Se myös matkusti tosi kiltisti. Koukattiin meidän kodin kautta, käytiin hakemassa äiti mukaan.



Perillä otettiin Zokolta pintelit kopissa pois, ja puunasin sen vielä siellä. Sitten laitettiin suitset päähän, ja tultiin ulos kopista. Zoko ei ollut moksiskaan, pari kertaa huuteli vain. Käveltiin eka varikolla vähän aikaa ja sitten mentiin radalle, jossa juostiin pari kertaa. Zoko tuntui aika hyvältä ja odotukset nousi. Äiti ja Heidi rupesi miettimään saako pumpuleita pitää kehässä, ja käskivät sitten ottaa ne varmuuden vuoksi pois. Itse olisin halunnut pitää mielummin pumpulit korvissa ja ottanut pois vaan jos joku sanoo jotain.



Kehään päästyämme katselin muita ja omasta mielestäni Zoko oli näistä kaikista aikuisimman näköinen ja muutenkin yksi parhaimman näköisistä.Zoko oli ihan rauhallinen ja seisoi odottaessakin ihan ookoosti vielä, olimme luokan viimeisiä, joten jouduimme jonkin verran seisomaan, vaikka meitä oilikin luokassa vain viisi. Kun tuli meidän vuoro, niin Zoko ei olisi enään halunnut seistä paikoillaan tuomarin edessä, vaan protestoi siinä vähän. Sitten lähdimme kävelemään, ja Zoko meni aika laiskasti vaikka koitin hoputtaa sitä. Sitten piti ravata, ja siinä vaiheessa Zoko oli saanut ihan tarpeekseen ja yritti laukata vaan tai sitten koitti jyrätä mua tms. Kun tuomari alkoi laittaa meitä järjestykseen jäätiin ihan viimeiseksi. Odotin kokoajan, että kohta me päästään edemmäs, mutta ei sinne me jäätiin.

Oltiin siis luokan 5. III-palkinnolla. Jos minulta kysytään niin luokan tulojärjestys oli ihan päinvastainen :D Zoko ja toiseksiviimeiseksi tullut poni olivat minun mielestäni kauneimmat.

Vaikka ei nyt menestystä tullut niin tämä oli ihan kiva kokemus, itse esitin ensimmäistä kertaa ponia näyttelyissä, ja Zoko sai nähdä ravirataa ja paljon muita poneja.



Kun päästiin pois kehästä, Zoko alkoi keulia, ja pelleilemään kauheasti. Se ei olisi halunnut palata varikolle, vaan yritti palata takaisin radalle. Kun saatiin Zoko vihdoin kopille, se meni suoraan sinne ja rauhottui heti. Käytiin vielä kiertelemässä, ja mukaan tarttui Vermon ravinuorten kirppikseltä painoputsit ja ohjaslenkit, ja joltain kojulta sininen blingi otsapanta.



Arvostelu minun huonolla suomennoksella ja ilman. Jätin suomennoksesta jotkut kohdat pois kun en osannut suomentaa.

"Feminiininen, heikko harmonia. Kaunis pää, lyhyt kaula, jyrkkä lapa, lihasköyhä ylälinja. Pitkät sääret, kulmikkaat kintereet, tyydyttävä. Lyhyt käynti. Maahan kiinnittynyt ravi"

"Feminin med ngt svag harmoni. Vackert huvud, kort hals, brant bog, stram länd, rastypiskt kors, svagmusklad överlinje. Ngt långa skenor, vinklad has. Nöjaktigt korrekt. Oengagerad ngt kort skritt. Markbunden trav med svag påskjut"

2 kommenttia: