sunnuntai 10. elokuuta 2014

Orimattila 8.8



Perjantaina lähdin melkeinpä suoraan koulusta Sannaisiin laittamaan Heidin kanssa ponit ja tavarat kuntoon ennen lähtöä Orimattilaan. Oltiin vähän aikataulusta jäljessä, ja oltiin Orimattilassakin aika minuutilleen siihen aikaan kun on pakko olla siellä. 

Lämmitin Leijaa kaksi kierrosta radalla, ja se oli ihan hirveä lämmityksessä. Painoi kädelle tosi paljon, ja laukkaili vaan. Se tuntui ihan kummalliselta ajaa, ei se yleensä ihan tuollainen ole, vaikka onkin aika laukkaherkkä. Lämpän perusteella tiesin jo miten itse startti tulee menemään. Käveltiin ja hölkkäiltiin vähän varikolla vielä ennen meidän lähtöä. Siellä se sitten jopa pukitti kärryjen edessä, mitä se ei ennen ole ikinä tehnyt.




Volttaus meni myös huonosti, Leija vaan kulki pää ihan vinossa, eikä suostunut menemään täyttä "ympyrää" aluksi, ja meinasi pysähtyäkkin pari kertaa. Kun päästiin matkaan, Leija jäi odottelemaan kavereita ja meinasi taas pysähtyä. Käskin sitä eteenpäin ja sitten se lähti vähän matkaa ihan ravillakin, mutta sitten tuli laukkaa. Sain sen helposti alas, mutta se otti vain pari askelta ravia, ja taas laukkaa kun joku takamatkalta tuli ohi. Laskeskelin, että kun oltiin menty 500m, niin Leija oli ottanut jo 7 laukkaa. Sitten ajelin vain Mannin mukana loppumatkan ja huutelin Heidille matkalla, että meijät on kyllä hylätty jo. Kuulutus siitä hylkäyksestä tuli kumminkin vasta etusuoralla.

Seuraavaan starttiin kyllä palaa sekki, korvahuput ja kiintomartingaali. Mietittiin Heidin kanssa, että vaihdettaisiin poneja, eli minä menisin Mannilla ja Heidi Leijalla. Seuraava startti on siis Porvoon paikallisraveissa, ja siellä on parempi sarjakin, 2.42 taisi olla, ja matkaa vain 1600m. Porvoon startti on kyllä luultavasti näiden ponien viimeinen. Jos ponit pääsisivät kunnon ravitreeniin, niin ne voisivat pärjätä paremmin, mutta ei tuo ratsutreenaus oikein riitä.


Kuvat raveista © Sandra Rosenström

2 kommenttia:

  1. Miten meni zokon kaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavassa postauksessa kerron :) kunhan ehdin nyt kun aloitin uudessa koulussa ja ilta menee tallilla niin ei ole paljoa aikaa, mutta heti kun ehdin niin kirjoitan :)

      Poista