keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Talvi etelässäkin


Moikka!
Ollaan tosiaan palattu normaaliin treeniin Zokon kanssa. Se sisältää edelleen paljon ratsastusta, sillä selästä saan pidettyä ponin helpommin suorana, ja tuntuu, että ratsain on helpompi muutenkin treenata tällä hetkellä. Lisäksi meidän hiittikärryt, jotka juuri kesällä ostin ihan uutena, hajosivat viime viikon alussa ja odottelevat nyt lähettämistä Masterille korjaukseen. Onneksi oltiin läheisellä pellolla, kun renkaita paikallaan pitävä tanko petti, niin ei tarvinnut kauhean pitkää matkaa kävellä, ja ponille ja minulle ei käynyt mitään onneksi.
Nyt siis pitää ajaa kotonakin kilpakärryillä vähän aikaa, sillä koppakärryt ovat Zokolle vähän pienet, ei ponin puolesta mitään ongelmaa, istuminen kärryissä on vain todella epämukavaa, kun Zoko on niin korkea, että kärryt ovat takakenossa.



Ajo lenkeillä Zoko on tuntunut todella hyvälle, on vähän semmoinen kutina, että tänä vuonna menee ennätykset uusiksi, vaikka kellon kanssa ei ollakkaan ajettu. Heidi otti postauksen kuvien lisäksi video-pätkiä joista oisin tehnyt koosteen, mutta kone ei suostunut yhteistyöhön tällä kertaa. Jokatapauksessa Zoko näytti videoltakin katsottuna tosi hyvälle, ja ravi rullaa taas kunnolla. Se myös ottaa ihan omasta tahdostaan kovaa ravia, kuskin tarvitsee lähinnä hidastaa ponia. Tauko on tehnyt tytölle selvästi hyvää. Loppu ajasta poni alkoi kuitenkin menemään vähän vinossa vasemmalle taas, eli vielä pari kuukautta reenaillaan kotona, ennen kuin aletaan katsomaan startteja.


Eilen kävin tallilla ratsastamassa Zokon kentällä ilman satulaa. Lunta oli melkein ponin polviin asti, joten vähän päästiin kahlailemaan. Zokolla oli vaikeuksia taipua, etenkin oikeaan kierrokseen, ja pidätteet ei oikein meinanneet mennä läpi. Laukan nostoissa tyttö innostui parilla ensimmäisellä kerralla niin, että perä nousi ihan kunnolla. Ollaan treenattu muutamat viimekerrat kentällä pelkkien pitkien sivujen laukkaamista, kun Zoko tuppaa vähän alkaa kaahottamaan laukassa liikaa, ja oikoo ihan kunnolla kulmat yms.
Meillä oli portti auki, kun nousin Zokon selkään jo tallin edessä, ja pariin otteeseen yritti poni lähteä itsekseen jyräämään portista pihalle, mutta kun vähän komensi, niin se kyllä ymmärsi, että ei me vielä mennä. Vaikka ponilla oli motivaatio vähän muilla teillä, niin olin ihan tyytyväinen treeniin.

Huomenna olisi tarkoitus taas ratsastaa kentällä, luultavasti samoja juttuja reenataan kuin eilenkin, taipumisia, suorana menemistä, pidätteitä ja laukkoja. Lauantaina mennään ajamaan ja sunnuntaina mennään vähän montea ja vkloppuna oisi tarkoitus kuvata Heidin kanssa, nyt kun maisemat on ihanan lumiset.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Kauhea tuo kärry homma, onneksi teille ei käynyt kuinkaan!! :o

    VastaaPoista