maanantai 12. tammikuuta 2015

Hyvä Zoko ja reipas Rolla !


Moikka taas!
Joululoma meni tallilla käydessä, ja olinkin siellä tosi monena päivänä ihan kokopäivän, koska menin Heidin kyydillä, ja hän on töissä siellä, niin autoin sitten tallin kanssa aikani kuluksi. Rollalta otin kengät pois, kun lunta tuli sen verran. Mutta kuten tavallista, seuraavaksi tulikin plussa keli, ja sitten taas pakkasta, ja tallin piha ja tiet oli kuin luistinrataa. Niimpä Rollan liikutus on jäänyt vähän vähemmälle nyt. Zokolla onneksi on hokit, niin on pysynyt jotenkin pystyssä.
Sitten tulikin taas kymmenisen senttiä lunta, ja jää peittyi sen verran, että Rollakaan ei liukastele niin paljoa.
Viimeksi olin tallilla sunnuntaina, ja silloin ajoin Zokon, ja Rolla oli peräponina. Huomasi kyllä että pienemmän tytön kunto on huomattavasti kasvanut, kun aiemmin sitä on saanut raahata perässä, mutta nyt se pyrki ohi monesti, ja muutenkin oli tosi reippaana. Zoko taas oli hieman laiska, mutta se on ihan ymmärrettävää, kun oli kumminkin painoa, kun kaksi kyydissä, ja auraamattomalla tiellä kun mentiin, niin lumestakin tuli vastusta.



Pääsin myös jo toista kertaa ajamaan tallinpitäjän lv-tammaa Roota. Käytiin Heidin kanssa Toon ja Roon kanssa yhteislenkillä 7km. Ensimmäisellä kerralla mentiin Roo edellä, ja silloin neidillä ei ollut kiire mihinkään, mutta nyt kun sunnuntaina alkumatkasta tulin Roon kanssa Toon perässä, niin kyllä painettiin kädelle ja pyrittiin kokoajan siskon ohi. Siinä tuli hyvä habatreeni pitkästä aikaa, nuo ponit kun ei ihan niin paljoa paina kädelle.
Oli mukavaa päästä taas pitkästä aikaa ajamaan hevosella, jotenkin tuo -12 astettakaan ei hevosen kyydissä tunnu yhtään niin kylmältä, kun lenkki menee paljon nopeammin, vaikka sitä ilmavirtaa kovemmasta vauhdista tuleekin.


Roo^^

Pahoittelen näitä kännykkäkuvia, jostain syystä ei ole tullut kamera mukaan tallille vähään aikaan.
Ajattelin tehdä muuten vähän tuommoista pientä sarjan tynkää tuohon samaan tyyliin kuin viime postaus, joka käsitteli siis Zokon historiaa. Ajattelin tehdä saman tyylisen ainakin Rollasta ja itsestäni, toivottavasti lukioitakin kiinnostaa, itsestäni on kiva muistella vähän menneitä :)

Zoko tuntui muuten yksi päivä tosi hyvältä lenkillä pitkästä aikaa, vaikka olikin silloin vähän pupu, ja pelkäsi kaikkea. Se oli vähän huono kun oli silloin juuri ne kaikista liukkaimmat kelit ja kuski oli siksi ihan kauhuissaan kyydissä, että koska poni kaatuu tehdessään  niitä ihme pomppujaan. Zoko oli sinä viikkona liikkunut vähän huonosti, kun en käynyt maanantaina ja tiistaina tallilla, kun Heidillä oli vapaata ja ajattelin, että menen keskiviikkona. Silloin sitten pääsinkin vasta neljältä, kun lukkari vaihtui, enkä muistanut sitä. Heidi juoksutti Zokon kevyesti silloin onneksi. Torstainakaan en päässyt tallille, taas neljään koulua. Ja perjantaina kun viimein menin niin ponilla oli siis vähän virtaa.
Zoko on muutenkin ollut tosi säpsy viimeaikoina, jo lomalla.

Tuo meidän uusi lukkari on kyllä ihan perseestä. Minulla on vain tiistai ja perjantai kahteen, muuten neljään. Viikolla jää ponien liikutukset aika vähäiseksi, mutta minkäs voi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti