sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Ilmeetön ratsastaja



Kävin perjantaina Zokolla ensimmäistä kertaa maastossa, mentiin kevyt 6km lenkki. Ravattiin vähän edes-takas, että Heidin olisi helpompi kuvata, ja sitä Zoko ihmetteli jonkun verran, kun ravattiin niin lyhkäsiä pätkiä. Meillä ei myöskään ollut korvat kiinni, enkä pidä enää ajolenkeilläkään, kun ei se enään oikein tunnu tarvitsevan niitä. Kaiken kaikkiaan lenkki sujui tosi kivasti. Menin itse Zokolla, koska Laura ei uskalla mennä maastossa, ja muutenkin parempi, että itse olin ekalla kerralla siellä kun tunnen ponin paremmin. Minullakin poni meni pari kertaa puskiin, kun se protestoi takaisin pois päin kotoa kääntymistä.
Zoko on kyllä tosiaan oppinut missä se koti on, ajolenkilläkin meno-matkalla ravi on sellaista pikku hölkkää, mutta kotiin päin saa välillä ihan pidätellä, kun poni kaahaa semmoista vauhtia.



Ainiin, otettiin me Zokon kanssa perjantaina ekat laukatkin, ei tosin tarkotuksella, vaan kotiinpäin mentäessä Zokon vauhti kiihtyi sen verran, että se alkoi vähän hapuilla laukkaa jo, niin päätin että menköön sitten, ja Heidi sanoi että poni näytti niin onnelliselta kun sai laukata. Ehkä siitä pitäisikin tulla laukka poni :D

Ajettiin joku päivä viime viikolla (kai) Heidin ja Tuutikin kanssa yhteislenkki. Tootikki on siis lämminverinen ravihevonen, ja vielä todella iso semmoinen, taitaa olla koko tallin isoin lämppäri. Sen kanssa Zoko tykkäsi mennä ja kotoa poispäinkin oli kiva mennä sen mielestä. Loppumatkasta mentiin Zokon kanssa edelle, ja sinne päästyään Zoko varmisti, että siellä saisi myös olla, ja aina kun Tuutikki lähestyi, niin tuli vaan uusi vaihde silmään ja Heidikin sanoi että Tuutikki sai ihan ravata pysyäkseen perässä.



Keskiviikkona kävin Heidin kanssa Vermossa, kannustamassa Maijaa koelähdössä, ja Hevarin autosta hakemassa Zokolle lisää Equidouxia. Maija pääsi koelähdön läpi, ja vielä ihan lupaavalla ajalla.




Tänään kävin Lauran kanssa ajamassa Zokolla kevyen lenkin, ja meni tosi hyvin, Laurakin ajoi vähän matkaa.
Olen muuten vienyt Zokon kilpakärryt myös nyt tallille, kun aiemmin ne majailivat meidän autotallissa. Tarkoitus olisi pikku hiljaa alkaa hiittaamaan Zokoa.


2 kommenttia: