maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kuulumisia taas


Uudet hiittikärryt

Moikka!
Tultiin mökiltä 22.6 takaisin, päivää ennen kuin oli tarkoitus. Seuraavana päivänä lähdin tallille ja ajoin molemmat ponit, 7km. Zokon sain ajaa jäätävässä kaatosateessa. Kuvasin siltä päivältä videota, mutta kun yritän lisätä youtubeen, niin tulee joku virhe.. Joten en saa lisättyä videota tänne blogiin.
Torstaina lähdetiin hiitille, ja ajettiin Heidin kanssa Rollaa ja Zokoa samaan aikaan, ensin ajoin Zokoa, ja Heidi Rollaa.
Zokolla lämmitin 3 kierrosta, joista viiminen sekki kiinni reippaammin, n.3.00 vauhtia. Sen jälkeen käveltiin vähän, ja mentiin 1000m. Zoko meni ihan kivasti, max. nopeus 2.44 ja kokoajan alle 3.00. Vähän pari kertaa haparoi, mutta ei pahemmin. Olin ihan tyytyväinen, kun, kotona oli mennyt vain päälle 3.00 vaikka kuinka käski.

Vaihdettiin poneja, ja Heidi kommentoi, että Rolla ei liikkunut mihinkään. Itse olin katsonut, että näytti tosi hyvältä. Kysyin Heidiltä, että no mitäs vauhteja poni oli mennyt. "No max. nopeus vaan jotain 3.00". Katsoin monttu auki Heidiin. Rolla on mennyt kotona vain 3.45 ja olin ajatellut vähän, että tuleekohan siitä mitään, pääseeköhä tuo ikinä edes 3.30
Ajoin itse 2 kertaa 1000m Rollalla, mentiin yhtäaikaa voltista Zokon kanssa, epämääräisillä tasoituksilla. Katsoin epäuskoisena kännykän ruutua kun ravimittari näytti niin hulluja lukemia, kummallakin tonnilla mentiin koko matka alle 3.30, ja parhaimmillaan nopeus meillä oli 3.15.

Zokolla ja Heidillä ei yhteistä säveltä oikein löytynyt, Zoko haparoi kokoajan, ja takapää laukkasi ja menivät 3.00 vauhtia tai hiljempaa.
Kokeilin muuten Zokolle vetohuppuja, ihan mielenkiinnosta, kun mulla semmoiset sattuu löytymään, ja sieltä tuli kyllä ihan päinvastainen reaktio, kuin toivoisi. Poni vain hidasti vauhtia ihmeissään,kun yhtäkkiä kuuluikin paremmin.
Loviisassa oli samaan aikaan korttikurssi leiri, ja Zoko ja Rolla oli ihan ihmeissään, kun näkyi niin paljon poneja, kun ei siellä yleensä ole oikein.


mökiltä


Lauantaina kaverini Siiri tuli meille, ja käytiin ajamassa ponit. Zoko meni tosi huonosti, laukkaili vaan ja takapää laukkasi, etupää ravasi. Rolla myös laukkaili aika paljon, mutta ihan luvalla, kun ei se ihan täysin pysy Zokon perässä. Välillä laukka tekee ihan hyvääkin kumminkin.
Sunnuntaina Heidi hierroi Zokon, ja jumeja löytyi jonkun verran, ja voi siis olla, että tuo epäpuhtaus on johtunut jumeista. Toivotaan, että johtui, ja nyt kulkisi taas paremmin.


Tänään käytiin Siirin kanssa taas liikuttamassa ponit. Mentiin reilu 5km lenkki, ja otettiin aika paljon laukka vetoja. Itse menin Zokolla selästä. Poni tuntui ihan hyvältä ratsastaa ainakin.

Huomenna sitten Riihimäen harjoitusraveissa ponien kanssa!

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus:) Ihan epistä, mäkin haluun hiittikärrit! Tulis huimasti lisää motivaatioo ponin treenaukseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kivasta kommentista :) Joo, tuli mullakin motivaatioo kärryjen myötä, kun haluis vaan ajaa kokoajan :D jousitukset on parasta, kun meillä on vähän epätasaset tiet joistain kohista, niin noi on kyllä ollut ihan täydelliset !

      Poista