torstai 2. heinäkuuta 2015

Riihimäen harkkarit 30.6


Tiistaina yhden jälkeen suunnattiin tallille, ja pakattiin kamat valmiiksi, ja pistettiin ponit traileriin, sekä viritettiin kärryt trailerin takaosaan kiinni. Puoli neljä päästiin lähtemään kohti Riihimäen ravirataa. En ollut ikinä käynyt ennen riksussa, tai harkkareissa, ja jännitys oli kyllä melkoinen, Varmaan lähinnä siksi, kun tuo silmäterä tekisi sielä ensimmäisen vähän virallisemman juoksunsa. Matka menikin siinä jännittäessä, ja viideltä saavuttiin perille.
Perillä saatiin portilta voilokit, ja ajettiin sitten katosten, eteen ja alettiin purkamaan kuormaa. Lähes koko matkan oli jo satanut, ja sade jatkui vielä perilläkin.
Valjastimme ponit kaikessa rauhassa, ja n.17.40 lähdettiin kävelemään varikolle.

Käveltiin Rollan kanssa pari kierrosta varikkoalueen ympäri, ja lähdimme sitten radalle lämmittelemään. Portista sisään meno oli liian pelottavaa, ja Zoko meni sitten edeltä, niin pikku Rollakin uskalsi. Hölkättiin ensimmäinen kierros suht rauhallisesti, Rolla painoi ohjille jonkun verran. Laitoin ponille pumpulit korviin, kun se säikkyi varikolla jo vähän jotain ääniä. Lämmitin kaksi kierrosta, ekalla tyttö säikkyi puskia sun muita, mutta toka meni jo paremmin. Poni tuntui ihan ookoolta, tosin vähän oli käsijarru päällä kokoajan, niinkuin Rollalla tuppaa olemaan, jos on jotain jännää ympäristössä, ja ajattelinkin, että seuraavalla kerralla laput päähän, jos keskittyisi paremmin.
Poistuttiin radalta, ja hölkkäiltiin varikolla vielä vähän, ja sitten kävelytin lähtöön asti.


Pian kello tuli 18.10, ja pistettiin sekki kiinni, ja lähdettiin radalle. Rolla tuntui tosi nihkeältä, ja liikkui juuri ja juuri volttauspaikalle. Johdettiin volttia, ja jouduin kokoajan käskemään ponia, kun tuntui, että se pysähtyy justiinsa. Päästiin kuitenkin lähtemään, ja Rolla ei oikein hiffannut alkaa juoksemaan tässä vaiheessa, vaan kaikki hurauttivat meistä ohi ensimmäiseen kaarteeseen mennessä.
Jäätiin sen verran jälkeen, että ajattelin jo, että mennäänköhän tässä jotain 4.00 min aikaa.. Takakaarteessa tuntui vihdoin, että Rolla sai vaihteen edes vähän päälle. Viimeisinä tuliin maaliin, mutta sitten kuuluttaja kuulutti, että ponilähdön kokonaisaika on 3.33, eli viimeisenä tultaessa, ja paalulta lähteneenä, se oli meidän aikamme, ja olen ihan tyytyväinen tähän. Rata oli aika mutainen sateesta, ja ponin eka kerta isomman ponimäärän kanssa, niin ei hassumpi suoritus.



Koska Heidi on liian vanha ajamaan Rollaa, ja halusin molemmat ponit harkkareihin, jouduin luopumaan Zokosta, ja niimpä Heidi ohjasti Zokoa tällä kertaa. Minulla ei ollut Zokolle kummoisempia odotuksi, kun sen ravi on nyt ollut vähän huono, niin kuin eellisessä postauksessa muisstaakseni mainitsin. Laitettiin putsit ja pintelit takasiin suojien sijaan. Epäilen, että suojien muovipala saattaa hangata Zokoa vähäsen, ja siksi laitettiin pintelit.
Heidi lämmitti Zokoa kolme kierrosta, ja tälläkin tammalla ensimmäinen kierros ainakin meni vähän rataa ihmetellessä ja säikkyessä. Lämmitys meni hyvin, ja ravi rullasi ihan kivasti, kunhan tuki ponia tarpeeksi, mutta ero viime kertaan oli kuulemma huomattava, eli kaikki nämä muutokset, ja hieronta oli ihan hyödyllistä ilmeisesti.

Itse startista Heidi sanoi, että tuntui aluksi ainakin, että Zoko vaan hölkkäsi, ja ei viitsinytkään käskeä hirveästi, että mielummin oppii vähän tuota porukassa menoa. Kumminkin, sinne aika kärkeen Zoko lähti jo alussa, ja maaliin saapui sitten toisena, ja loppusuoralla Zoko sai jo vähän pinkoakin, kun oli sen verran kova shettis vastassa. Ensimmäisenä maaliin tulleen aika taisi olla 2.34, ja Zoko oli lähes tämän rinnalla, joten suht sama aika näillä oli. Pari ihan pientä haparointia Zoko oli ottanut takapäällä, mutta muuten meni tosi hyvin, ja kumpikaan poni ei siis laukannut kertaakaan :)
olen molempaan tositositosi tyytyväinen.



Startin jälkeen purettiin ponit kuraisista kamoista, ja huuhdeltiin vesiletkulla.Laitoin Zokon jalkoihin linimentit ja villapintelit ja juotettiin ponit. Sen jälkeen laitettiinkin ponit koppiin, ja Zoko joka yleensä vähän miettii hetken koppiin menemistä, lähes juoksi traileriin, varmaan kun näki heinäverkon siellä.

Nyt olen tallilla yötä taas, ja huomenna on luvassa ponien valjaiden puhdistusta ja rasvausta, sekä hiitille meno Heidin+Toon ja Matin+Kasteen avuksi. Myös ponit pääsee huomenna kevyehkölle lenkille, varmaan 6 km mennään molempien kanssa.
Tänään käytiin myös Vermossa katsomassa, kun meidän entinen Tallilainen Lasse ajoi hevosellaan, sekä käytiin hakemassa hevarilta tilaamamme tavarat. Voitto tuli Lasselle Mayalla, ja mulle tuli hevarilta kenkiä Zokolle, ja laput Rollalle. Ravikauppa.fi:n autosta hain vielä uudet painoputsit Zokolle, 110g painoiset s koon putsit. Nuo mitkä mulla ennestään on, niin vetelevät hokkikelien jäljiltä viimesiään, ja on vähän naftit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti