sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Raspaus ja peruskuulumiset

Maanantaina Zokolla oli raspaus ja vietti siis vapaapäivää. Eläinlääkäri kehui kuulemma Zokoa kiltiksi poniksi, ja piikkejä oli ollut jonkun verran. Tiistainakin Zoko sai lomailla, mutta keskiviikkona Heidi kävi ajamassa ponin, kun itse olin Turussa koko päivän katsomassa Taitaja 2015 finaalia. Heidi ajoi tytöllä 10km lenkin, melko reippaasti, mutta valitteli, että poni oli ollut tosi tahmea ja vino. Perjantaina vihdoin pääsin itse ajamaan Zokon, ja meillä oli lenkki seurana Rolla jonka kyydissä oli Janina & Sandra.
Tällä lenkillä Zoko ei ainakaan ollut yhtään tahmea, vaan oikein vireä, ja painoi alussa ohjalle aika reippaasti. Vähän se oli kyllä laukkaherkkä, mutta ei silleen varsinaisesti ottanut laukkoja, vaan lähinnä askeleet vähän rikkoivat laukalle, mutta vain parin askeleen verran kerrallaan.
Rollalle tuli ihan kunnon lenkki, kun oli kaksi kyydissä, ja reippaasti nopeamman Zokon seurana sai kyllä ihan kunnolla kipittää, että pysyi perässä.
Tänään kävin ratsastamassa Zokon, ensin mentiin puoli tuntia kentällä taivutellen ja ympyröitä tehden ravissa ja käynnissä. Poni ei taipunut oikeaan kierrokseen ihan yhtä kivasti kuin vasempaan, ja sisä ohja ei oikein mennyt läpi ponilla, vaan se jotenkin vänkäsi vastaan.

© Maria Groundstroem
Lopuksi käytii vielä puolen tunnin pätkä maastossa, ja laukkailtiin vähän. Kotoa poispäin meno oli taas vähän tahmeampaa, mutta ihan kivasti laukat nousi.

Laitoin muuten meidän koppakärryt myyntiin/vaihtoon, jos on tarvetta niin käypäs vilkaisemassa kirppis osio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti