lauantai 7. helmikuuta 2015

Pidempiä lenkkejä


Moikka taas!
Meillä vaihtui koulussa jakso, ja asiakaspalvelukin alkoi. Aina torstaisin siis tehdään klo 8-14 ihan oikeita asiakkaita. Viime torstaina jännittikin ihan hirveästi, mutta eka asiakkaani olikin tosi mukava ja vaikka en sitä työtä ollutkaan ikinä harjoitellut aiemmin, ei ollut mitään hätää, koska opettajat tietenkin olivat lähes kokoajan vieressä auttamassa. Mutta tosiaan, jakson vaihtuminen toi mukanaan reippaasti lyhyemmät päivät, pääsen joka päivä keskiviikkoa lukuun ottamatta (jolloin pääsen klo 13) jo klo 14. Tallilla käynnin kannalta tosi kivaa, että pääsee valoisaan aikaan liikuttamaan poneja.
Säät ovat nyt olleet aika kamalia, joko tiet on peilijäätä, polviin asti suojalunta tai sitten tulee jäätävät tilsat. Kevät olisi jo todellakin tervetullut.


Tällä viikolla ajoin Zokon kolmena päivänä, tämä päivä mukaan lukien. Torstaina oli kevyt päivä ja ratsastin ponilla vain vähän ilman satulaa laitumella, missä lunta oli Zokon polviin asti. Kierrettiin laidun pariin kertaan, otettiin vähän ravia ja pari laukkaa. Siitä ei oikein tahtonut tulla mitään, kun Zoko vain pysähteli kaivamaan lunta, ja työntämään päänsä niin syvälle lumeen kun sai. Hölmö poni..
Keskiviikkona käytiin päälle 9km lenkki, ja ajattelinkin, että voitaisiin alkaa vähän mennä pidempiä lenkkejä Zokon kanssa, kun nyt ollaan melkein koko talvi pysytty aika lähellä kotia, ja menty max 7km lenkkejä.
Tänään mentiinkin n.12,5 km pituinen lenkki, Heidi kyydissä ja kuvaajana mukana. Aikaa lenkkiin meni 1,5h, mentiin lähes koko matka hölkkää alamäet käveltiin ja sen verran, että Heidi ehti välillä juoksemaan edellemme, että saisi räpsittyä muutaman kuvan. Ajettiin sellaisessa paikassa, missä en ole ennen Zokon kansa käynyt, ja tuntuukin, että tyttö on parhaimmillaan uusissa paikoissa, niin reippaana se meni, vaikka olihan ne uudet maisemat välillä vähän pelottaviakin ponin mielestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti