torstai 19. helmikuuta 2015

Hiihtoloma ja kengitystä


Heippa taas!
Hiihtoloma alkoi perjantaina täällä meillä päin. Vastahan tässä oli joululoma, kyllä aika vaan menee nopeasti.
Loma on tietenkin mennyt suurilta osin tallilla, ja ollaan Zokon kanssa reenailtu ihan normaalisti. Sunnuntaina juoksutin Zokon lumihangessa, ja tyttö tulikin kerrankin juoksutuksesta ihan hikeen.
Maanantaina Zokon kengitti uusi tuttavuus, sillä normi kengittäjämme on vähän saikulla, kun joku hevonen oli tallonut hänen jalkapöydän pahasti. Kengitys sujui ihan hyvin, oikean etujalan kanssa oli vähän hankaluuksia. Kavioitakin putsatessa Zoko usein kiskaisee juuri tuon jalan pois, mikäköhän siinäkin on..
Kengityksen jälkeen käytiin Heidi kyydissä ajamassa 7km reipas lenkki. Pitkästä aikaa Zoko tuntui taas tosi hyvältä, ja väläytteli jopa 2.32 pätkiä. Pakko myöntää, että vähän aikaa sitten ajattelin, että tuleekohan tästä ponista sittenkään ikinä yhtään mitään, ja päästäänköhän edes alle 3min.. Mutta tämä on taas jo ihan lupaavaa, kun vielä jaksaisi pidempiä pätkiä mennä tuota vauhtia.






Rolla sai maanantaina juosta laitumella lumihangessa lv-tamma Roon, ja mammansa Ellan kanssa.
Tiistaina Rolla sai kengät alle, ja nyt taas kaviot pitää vähän liukkaammallakin säällä. Keskiviikkona, eli eilen kävin ajamassa Rollalla lyhyen lenkin vähän reippaammin.


Zokolla taas kävin ratsastamassa n. 8km lenkin, ja Zoko meni tosi hyvin. Aluksi se ravasi vähän laiskasti, mutta suostui kiltisti laukkaamaan kotoa pois päin, mitä ei yleensä tahtoisi tehdä, vaan menee vaan kova ravia laukkaa pyydettäessä. Muutenkin laukan nostot sujuivat tosi hyvin, eikä poni kiihdytellyt paljoa ravissa ennen laukkaa. Koitin myös nostaa laukkaa käynnistä, eikä poni ottanut kuin muutaman ravi askeleen.




4 kommenttia:

  1. Milloin Zokon kanssa tulette starttiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nytten vähän vielä viivästyy starttiin meno parista syystä, joista yksi on se, että itseltäni murtui käsi tällä viikolla, joten treenaaminen on hieman hankalaa.. Zokon täytyy myös saada vielä vauhti kestävyyttä lisää ja treenata vauhtia myös muutenkin vielä, kun talvi on mennyt enemmän voiman ja kestävyyden harjoitteluun. Hiitillekkin pitäisi päästä useampaan kertaan ennen starttia :) Ja ennen ihan kunnon starttia haluan mennä harkkareihin. Mutta tavoitteena on tällä hetkellä päästä viimeistään toukokuussa starttiin :)

      Poista
    2. Jännittää jo valmiiksi teidän puolesta! Toivottavasti Zokosta tulee hyvä ravuri. :)

      Poista
    3. :) oi kiitos kiva kuulla <3 Samaa mäkin toivon :)

      Poista