keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Viimepäivien liikutuksista


Moi taas!
Tän postauksen kuvat on samalta päivältä, kun otettiin Heidin kanssa varustepostaukseen kuvia, eli kuvailujen jälkeen kävin vielä Zokon selässä ilman satulaa.
Viime viikko oli Zokolle erittäin kevyt, sillä liikutin san vain kahtena päivänä ratsastamalla, kun autokoulun takia en kerennyt käymään tallilla, ja tulin vielä loppuviikosta kipeäksi.
Mutta kerron nyt kunnolla lauantaista. Siinä kun kuvailtiin ponia, ja laitoin Zoklle suitsia päähän, ihmettelin, että mikä porkkanan pala Zokolla on suussa, kun tunsin siellä liikkuvan jotain.
Vilkaisin sitten suuhun, ja siinä vasemman puolen kulmahammas roikkui lähes irtonaisena, ja suu ihan veressä. Katsoin tarkemmin, ja huomasin, että ihan normaali hampaan irtoaminen oli kyseessä, kun uusi näkyi jo puskevan tilalle. Siinä hetken sitten mietiskelin, että uskaltaako sen hampaan vetää irti, mutta lopulta sitten vedin sen irti, eikä poni ollut moksiskaan, vähän tuli verta hetken, mutta sitten ei mitään, eikä vaikuttanut mitenkään kipeältä, ja uskalsin laittaa suitset päähän ja ratsastaa, kun eihän se kuolain mitenkään vaikuta siihen kohtaan, josta se hammas lähti.



Ei tehty kumminkaan kentällä mitään kovin ihmeellistä, koitin saada ponia taipumaan, ja olemaan edes jotenkin kuulolla. Heidi vähän samalla neuvoi mitä pitäisi tehdä. Otettiin ravia molempiin suuntiin, ja tehtiin paljon ympyröitä ja voltteja. Poni oli taas oikealle vähän jäykempi, eikä meinannut taipua, mutta oli kumminkin selkeästi parempi kuin viime kerralla.





Otettiin myös laukkaa aika paljon, yleensä en ole hirveästi kehdannut Zokoa laukkuuttaa meidän kentällä, kun se ei osaa sitä kumminkaan vielä kunnolla, ja meidän kenttä on niin pieni. Toissa kerralla meni kumminkin niin hyvin, että uskoin, että poni kyllä pystyy laukkaamaan tälläiselläkin alueella, ja se sujuikin yllättävän hyvin, vaikka aika säätämistä tuo meidän meno vielä on.
Loppu vaiheilla Zokoa vissiin alkoi kyllästyttää laukan nostot, sillä kun yritin nostaa laukkaa, poni kääntyi yllättäen ihan toiseen suuntaan, ja siihen mitenkään varautumatta tietenkin meinasin lentää toiselta puolelta alas.
Saatiin kyllä vielä tuon tapauksen jälkeen hyviäkin pätkiä, ja siihen olikin hyvä lopettaa.




Maanantaina kävin kaverini Siirin kanssa tallilla, ja pääsin pitkästä aikaa ajamaan Zokolla, sillä en ajanut sitä viime viikolla kertaakaan, ja toissa viikolla kun olin tallilla, ajoin itse Weekolla, ja Sandra ajoi yhtenä päivänä Zokon, ja Janina toisena.
Menimme maanantaina siis sellaisen n.7,5km lenkin, ja aikaa meillä meni n.45min. Zoko oli reippaalla päällä, ja ravi rullasi tosi hyvin, vaikka ei mitään kovia pätkiä tietenkään otettukkaan, kun oli kumminkin kaksi kyydissä.
Oon kyllä niin onnellinen siitä, että näyttää nyt siltä, että meidän ravi ongelmat ovat tiessään.



 Zokon hammas

 Mun kirahvi :'D

Seuraavan kerran menen tallille luultavasti tänään, toivottavasti ehdin, kun koulussa on melko pitkä päivä vissiin taas.. Hiittiä olisi tarkoitus ajaa ihan kotona. Perjantaina myös tarkoituksena olisi mennä tallille, ja ajaa joku 7km lenkki taas, ja sunnuntaina sitten taas hiittiä.

Meidän seuraava startti on luultavasti 17.10 Lahdessa 4v mestaruus. Ensin ajattelin, että ei näin hitaalla ponilla kehtaa mennä tuollaiseen lähtöön, mutta on niitä hitaampiakin siellä ollut! Ja ihan kokemuksen puolesta lähdetään mukaan, ja hakemaan autoennätystä, mutta ilman mitään odotuksia, kun luultavasti tulee melkoisen kovat vastukset.


4 kommenttia:

  1. Tsemppiä 4 wee mestaruuksiin. Sinne vaan vähän nopeampien joukkoon varmasti mahtava kokemus. Ehkä Zoko innostuu juoksemaan nopeampien ponien kanssa ;)

    VastaaPoista
  2. Onnea teille 4 vuotismestaruuteen! Hyvin se menee:) Ja todellakin on niitä hitaanpiakin ollut esim. Ruubert viisivuotismestaruudessa...Meille kävi sen puolesta huonosti, kun kaikki tais oli yli 20 sekuntia nopeenpia niin poni jäi niin paljon jälkeen, että otti laukalla kiinni, hll siitä sitten tuli. Mutta teillä menee takuulla hyvin! Zokohan on kai aika ravivarma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Toivotaan! Hahhah, voi ei tosi harmi :/ On Zoko melko ravivarma, vaikka on meillä laukkailujen kanssa ongelmiakin ollut, tosin starteissa ei vielä ainakaan :'D

      Poista