sunnuntai 18. lokakuuta 2015

17.10 Lahden nelivuotismestaruus tulokset



Hei taas!
Eilen oltiin Lahdessa b-ponien nelivuotismestaruus lähdössä. Zoko oli lähdön hitain poni, ja forssan perusteella odotukset ei ollut korkealla, ainoa mitä uskalsin edes toivoa, oli hyväksytty juoksu suht ennätyksen pintaan.
Yleensä kun joku aloittaa postauksen tällä tavalla, tulee se yllättävä käänne kuinka sitten meni lopulta ihan todella hyvin. Mutta ei meillä.
Linkki videoon lähdöstä.



Lämmitys meni periaatteessa ihan suunnitellusti, ehkä vähän myöhemmin lähdettiin lämmittämään, kuin tarkoitus oli, mutta ehdittiin ihan hyvin kumminkin. Kokeilin vähän varustemuutoksia taas tähänkin starttiin. Kengittäjä neuvoi vähän aikaa sitten, että hännän sitominen saattaa auttaa ponia saamaan takajalat allintaan, kun niistä yleensä Zokon ravin hajoaminen on lähtenyt. Eteen laitoin kahdet putsit kaverin neuvosta, ja sekin reiän kireämmälle.
Ensimmäinen kierros mentiin kumminkin sekki auki, ja ei oikein vakuuttanut, hännän sidos löystyi, eikä siis siitä ollut mitään hyötyä löysänä. Poni otti jo hitaalla ensimmäisellä kierroksella ainakin kolme laukkaa.
Käytiin laittamassa sekki kiinni, ja se tuntui paremmalta näin kireämpänä. Edelleen ravi oli melko kehnoa, mutta tosiaan parempaa kuin Forssassa.
Käytiin seisomassa kopin takana loimi selässä vähän aikaa, ja kiristin hännän sidonnan.
Heitin vielä yhden kierroksen radalla, ja edelleen tuli laukkoja aika lailla. Varikolla Heidi sanoi, että ota kiintomartingaali pois, että se näyttää vaan häiritsevän, ja provosoivan ponia laukalle nyt.





Otin martingaalin pois, ja lähdin kokoontumisrinkiin. Esittelyssä Zoko tuntui olevan tosi paineissaan, ja ravi sekoili yhäkin. Esittelystä kokoonnuttiin saman tien auton taakse. Tämä oli Zokon ensimmäinen autolähtö, ja vähän pelotti lähtöauton siivekkeet. Meinasi poni ottaa laukankin ennen kuin edes ohitettiin lähtölinja, mutta lopulta lähti kyllä ihan kivasti, ja päästiin viidenneksi, ja jopa hetkeksi neljänneksi, kun edellä menevä laukkasi hetken. Etusuoran jälkeen jäätiin sitten viimeisiksi, ja siihen mennessä pikku laukkoja oli tullut jo kaksi, ja takasuoran puolessa välissä tuli kolmas, ja pian kuulutettiinkin, että meidät hylätään. Ajoin loppuun asti, ja pysyttiin ihan hyvin viidenneksi tulleen perässä, eikä tainnut laukkojakaan tulla sen enempää. Olin jotenkin kuulevinani ensin, että viidennen aika oli 2.45, ja olin ihan raivona kun tulin radalta, että Zoko olisi mennyt ehkä jotain 2.50 ja silti noin paljon laukkoja, kun normaalisti ottaa ehkä yhden laukan. Mietin mielessäni, että tää oli nyt kyllä viimeinen startti jonka ikinä ajan.




Heidi katsoi tulokset, ja kertoi, että se edellä menevä poni meni kyllä 2.30, että kyllä se Zokokin aika kovaa paineli. Vähän tuo piristi, mutta ei muuta sitä asiaa, että Zokon ravi ei vieläkään ole hyvää. Nyt jäädään ainakin loppu vuodeksi tauolle, ja Zoko saa pitää nyt kaksi viikkoa ihan vain lomaa ja olla tekemättä mitään. Sitten suunnataan klinikalle, ja katsotaan löytyykö mitään. Jos kaikki on hyvin, niin talvella sitten aletaan treenaamaan voimaa takapäähän enemmän, ja keväällä katsellaan sitten taas startteja, mutta ohjaksissa saattaa olla kyllä joku muu kuin minä.
Vaikka tykkäänkin ajaa kilpaa, niin viime aikoina en ole saanut siitä kyllä mitään muuta irti kuin itseinhoa, kun Zokon kanssa ollaan menty.









Hevonen / OhjastajaAika   KerroinPalkintoMatka:rata 
1.2Kumlaby Mandelblom Oona Halme2.08,8  200 €1640:2Selostus / Video / TotoTV
2.3Hietarannan Romeo Satu Penttinen2.14,3  100 €1640:3Selostus / Video / TotoTV
3.1Rafaela Wee Jani Hietanen2.17,7 60 €1640:1Selostus / Video / TotoTV
4.5Golden Sleipnir Annika Tamminen2.24,2 40 €1640:5Selostus / Video / TotoTV
5.4Snälla Lourdes Nina Hänninen2.30,1 1640:4Selostus / Video / TotoTV
 6Zoega II Jenni Wallin hll  1640:6Selostus / Video / TotoTV
2.12.5/Kumlaby Mandelblom 2.09.5 2.05.5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti