perjantai 26. joulukuuta 2014

Peltolaukkaa



Moikka! Eilen menin Heidin mukaan töihin tallille aamusta taas, ja tehtiin eka talli, jonka jälkeen sitten mentiin liikuttamaan ensin Tootikki ja sitten Zoko. Mentiin kummankin kanssa pellolle, ja kuvattiin molempia. Itse päätin mennä selästä, koska vaikka viimepostauksessa taisinkin sanoa jotain siitä pakkas ennätyksestä, niin eilen oli vielä sitäkin kylmempi, ja lämpömittari hipoi lähes -15 astetta. Siinä taas pitkästä aikaa ratsastaessa tulikin aika hiki.




Kierrettiin ensin koko pelto kerran ympäri (tai u-kirjaimen muodossa pellon ulkoreunaa pitkin sillä keskellä on oja, niin että pelto on tavallaan juuri uun muotoinen) ravissa kera muutamien laukkapätkien. Sitten jäätiin pellon etummaiseen lohkoon, jota mentiin edestakas, koska siinä kohtaa oli paras mennä, ja Heidin oli helpompi kuvata. Mentiin varmaan vähän päälle 5 kertaa edestakas sitä osaa, laukalla suurimmaksi osaksi. Zoko tykkäsi tästä kovasti, varsinkin yllätäen taas kotiin päin mentäessä oli varsin innokas. Toiseen suuntaan taas käytiin vähän välillä keskustelua siitä, että käännytäänkö itsestään ympäri. Mutta kaiken kaikkiaan Zoko meni tosi kivasti, ei kuumunut liikaa, ja meni varsinkin alussa kiltisti mukavan rauhallistakin laukkaa, ja muutenkin laukan vauhti oli kivasti säädeltävissä, eikä ole enää pelkkää kaahotusta, niin kuin ensimmäisillä laukkakerroilla silloin joskus.

Tänään käytiin myös samaisella pellolla ajamassa, seurana oli Heidi Roon selässä. Mentiin vain pari kierrosta pellon ympäri, mutta aika reippaasti, kun Zoko halusi niin kovasti pysyä tuon lämminverisen seuralaisemme perässä. Zoko meni aika kivasti loppu matkasta taisi mennä pienellä suuntavaisto sekaisin, tai sitten se vaan olisi halunnut pitemmän lenkin, kun ihan vapaaehtoisesti kääntyi takaisin päin sinne mistä oltiin tulossa.


2 kommenttia: